Anthocyanen kleuren planten, fruit en groenten verschijnen, rood, paars, of blauw. Er zijn ongeveer 250 verschillende anthocyanen bekend. Ze komen overal in de plant voor, maar vooral in bloemen, vruchten en bladeren. Het geeft aan rode kool zijn specifieke paarsrode kleur. Anthocyanen zorgen voor de rode herfstkleuren vanbladeren.Je vindt ze in vele soorten fruit en groente, zoals blauwe maïs en blauwe bessen, rode druiven, bosbessen, en aubergine! De Paars-gekleurde groente is altijd in het seizoen en kan op veel verschillende en lekkere manieren bereid worden.
Een hoge bloedsuikerspiegel kan bepaalde lichaamsdelen beschadigen, op dezelfde manier als vuile olie motor van een auto kapot maakt. Maar er is een nieuwe manier om schade van een hoge bloedsuikerspiegel te voorkomen.
Jekunt dit doen door paarse zoete aardappelen te eten. Donker fruit en groenten, zoals paars zoete aardappelen, zitten vol met anthocyanen. Onderzoeken tonen aan dat deze krachtige antioxidanten interfereren met cel-schadelijke processen die worden veroorzaakt door een hoge bloedsuikerspiegel.
En natuurlijk kun je niet iedere dag zoete aardappels eten. Blauwe bessen zijn er ook niet altijd. Maar er is wel altijd, Nuplus Bessen. Ook daarin zit volop blauwe bessen verwerkt en die kun je gemakkelijk elke dag als tussendoor of onderdeel van je ontbijt nemen. Natuurlijk is niet alleen de blauwe bes daarvan gezond. Nuplus is het ideale voedsel voor het de cellen die daarmee optimaal functioneren, energie produceren en nieuwe cellen maken. Ook bevat Nuplus voeding voor alle belangrijke organen, hart, lever, longen, milt, nieren en alvleesklier.
Anthocyanen( antioxidanten): versteviging voor het hart
Een Chronisch hoge bloedsuikerspiegel leidt er toe dat eiwitten zich binden met de suiker moleculen in het lichaam. Dit is de eerste stap in een lange keten van reacties die uiteindelijk leidt tot verbindingen welke als de oorzaak worden gezien voor een groot aantal ziektes zoals diabetes en hart-en vaatziekten. Uit recente onderzoeken blijkt dat , anthocyaan zoals die voorkomen in paarse zoete aardappelen en andere genoemde groente en fruitsoorten, een rem zet op dit glycatie proces en de ziektevormende processen kunnen vertragen meer dan 50 procent. Dit heeft tot de conclusie geleid dat deze antioxidant nuttig kan zijn bij tegengaan van schade van een hoge bloedsuikerspiegel . Dus maak deze aardappels, en nog gemakkelijker, Nuplus Berry, deel van je dagelijkse voeding.
Het is een Kleurrijke bescherming
Hoe zit het met gele zoete aardappelen? Ze zijn Lang niet zo krachtig. De schadelijke werden door de gele aardappes met slechts 7 procent verminderd, tegen 50% met de paarse aardappels. Natuurlijk, is er meer onderzoek bij mensen nodig om te bevestigen dat het eten van paarse zoete aardappelen meetbare voordelen biedt mensen met een bloedsuiker problemen. Echter tal van onderzoeken tonen aan dat anthocyanen uit donkergekleurde voedingsmiddelen het verouderingsproces helpen vertragen en het lichaam helpen beschermen tegen hart-en vaatziekten, cognitieve(hersenconditie) achteruitgang, en kanker.
Wist je dat? De antioxidanten( lycopeen, en andere heel krachtige antioxidant) in tomaten, krachtiger worden wanneer je ze kookt?!
Elke dag een Nuplus Bessen met Vitafruit en je behoefte aan Antioxidanten is voor een groot deel gedekt! Of zoete aardappels met …..