En dit is de reden waarom
We gebruiken allemaal aluminiumfolie in de keuken, om te koken, en te verpakken. Toch heeft een recent onderzoek aangetoond dat er enkele belangrijke negatieve effecten zijn van het gebruik van aluminiumfolie
Allereerst is aluminium een neurotoxische zwaar metaal dat ernstige neveneffecten op het functioneren van de hersenen en wordt ook in verband gebracht met de ziekte van Alzheimer.
Volgens medische deskundigen, zou de blootstelling aan dit zware metaal langdurige nadelige effecten veroorzaken , met als gevolg geestelijke achteruitgang, het verlies van evenwicht, geheugen, coördinatie en lichamelijke controle.
Dit onderzoek toonde aan dat koken met aluminiumfolie effect heeft op de botten. Aluminium neemt de ruimte van calcium in de botten, waardoor deze verzwakken en de botten een bron van vergiftiging worden. Bovendien hebben onderzoekers aangetoond dat koken met aluminiumfolie kan leiden tot het inademen van aluminium deeltjes met als gevolg pulmonaire fibrose en andere ademhalingsproblemen. Dezelfde effecten worden ontstaan bij grillen met aluminium.
Talloze mensen zijn nog steeds niet bewust van het feit dat wanneer aluminiumfolie wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, een deel van het metaal in de voeding wordt opgenomen, doordat het zware metaal in de voeding lekt. Dr. Essam Zubaidy, een chemische technologie onderzoeker aan de Amerikaanse Universiteit van Sharjah, heeft de effecten van aluminium gemeten van koken in aluminium en vond dat een maaltijd gekookt in aluminiumfolie tot l 400 mg aluminium kan bevatten.
Dit betekent dat “Hoe hoger de temperatuur is, hoe het aluminum in de voeding lekt.
Folie is niet geschikt voor het koken en is niet geschikt om in groenten zoals tomaten, citrussap of specerijen er in te bereiden. “
De RDA (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) voor aluminium, volgens de World Health Organization, is dagelijks beperkt tot 60 mg. En zelfs dat wil je niet in je lichaam hebben want het stapelt zich op. Dus zelfs deze norm is eigenlijk belachelijk.