Gestoomde Groente Gezond

Niet alleen is de kwaliteit van ons voedsel niet meer wat het zijn moet. Ook behandelen we het niet altijd even goed.Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld een magnetron of koken hun groentes te lang. Het onderstaande artikel maakt duidelijk wat de beste manier is om je groentes te behandelen.
Gestoomd is gezond
Als je prijs stelt op gezonde voedingsstoffen, kook je groenten dan niet en houdt ze uit de buurt van de magnetron. Natural Health (februari 2002) haalt een Spaans onderzoek aan waarbij vier manieren om broccoli te bereiden, werden vergeleken: koken, magnetron, de hoge druk pan en stomen. Cristina Garcia-Viguera, professor in de voedselwetenschappen aan de universiteit van Espinardo in het Spaanse Murcia, kwam tot de volgende slotsom: In de magnetron wordt 97 procent van alle flavonoïden en anti-oxidanten vernietigd. Bij gewoon koken sneuvelde 66 procent van de voedingsstoffen. In de hoge druk pan ging iets minder dan de helft verloren, terwijl bij stomen minder dan tien procent van de flavonoïden werd afgebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *