Scientists discover a major organ

Scientists discover a major organ (and it could explain acupuncture)

About the author:
Bryan Hubbard
Scientists discover a major organ (and it could explain acupuncture) image

Regular WDDTY readers have probably got the message that doctors don’t have all the answers, but you’d think they would have accurately mapped out the human body by now. Seemingly not, as researchers have just recently discovered another organ in our body, and an essential one that regulates most of the major diseases—and could even explain why acupuncture works.

The newly-discovered organ, the interstitium, is a body-wide network of interconnected compartments that are filled with fluids that are supported by a meshwork of flexible proteins. It’s found just below the skin’s surface, and in the lining of our digestive tract, lungs and urinary system, and in surrounding arteries and veins, and in the fascia between muscles.
It seems to act as a shock absorber that stops tissues from tearing while the other organs, muscles and blood vessels go about their necessary functions, say researchers from the New York University School of Medicine, who made the discovery.
As a highway of moving fluid, the interstitium could also act as the channel that allows cancer to spread, they think.
And it could also explain why acupuncture works. The protein bundles within the interstitium generate electricity as they bend with the movements of the surrounding organs and muscles and could play a part in therapies such as acupuncture, the researchers say. The interstitium also seems to be involved in inflammatory processes throughout the body, which have been linked to a range of diseases from heart problems, diabetes, arthritis and some cancers.
Biologists have always missed the interstitium because they have focused on tissues and organs without seeing the spaces between, the researchers say. This is partly down to the way that science examines body tissue by treating samples with chemicals in a process known as fixing—and which drains away any fluid, which, essentially, is what the interstitium is.

References

(Source: Scientific Reports, 2018; 8: doi: 10.1038/s41598-018-23062-6)

Opwekkende Stoffen in Sunrider Voeding?

Ik krijg soms de vraag of er geen opwekkende middelen, of pep, in de producten zit. En ook of de producten niet verslavend zijn.En als dit niet zo is hoe kan het dan dat je meer energie ervaart wanneer de producten gebruikt?

Uitgangspunt is dat je niet alles uit je voeding kan halen, met als voorbeeld, wordt groente verbouwd  op grond die al lang gebruikt
wordt waardoor de hoeveelheid mineralen in die grond uitgeput raakt, en bovendien door het gebruik van kunstmest nog verder uitgeput raakt. De kunstmest zorgt ervoor dat de plant vooral een paar mineralen opneemt  maar niet alle mineralen die het van nature zou  opnemen.
Dat betekent dat er in Nederland, vrijwel iedereen heeft een tekort aan selenium, maar ook magnesium. Beide mineralen zitten te weinig in de grond, en dus in te weinig in d planten deze of uit de kas komen of van grond die al heel lang gebruikt. Dit is een voorbeeld van hoe je een tekort op bouwt ook als je heel gezond eet.Nu is het lichaam een geheel en het functioneren van alle onderdelen is elkaar verbonden. Vrijwel iedereen heeft ook een tekort aan
één of meer vitamine B onderdelen.
Wanneer een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen betekent dat een onderdeel van het lichaam niet goed functioneert, en het heeft een effect op het gehele lichaam en de hoeveelheid energie die jij ervaart.
Wanneer verkouden bent zijn longen uit balans maar je hele lichaam functioneert niet goed omdat je te weinig energie heb je en niet lekker voelt. Dus een uit balans zijn van een van onderdelen zorgt voor een uit balans van het hele systeem. We weten allemaal dat worteltjes goed zijn voor de ogen, en broccoli voor het immuunsysteem. Wanneer elke dag worteltjes eet, dan eet
je elke dag speciale voeding voor je ogen, hetzelfde geldt voor broccoli. Wanneer dat niet doet, kan op de lange termijn tekort ontstaan. Dit is een  versimpeld voorbeeld. Wanneer dit wel doet gaan bijvoorbeeld je ogen beter functioneren wat je ervaart als dat je goed functionerende ogen hebt.
Quinary is een combinatie van planten en kruiden die zo geselecteerd zijn, en samengesteld zijn, dat ze specifiek een bepaalde groep  van organen voeden. Door elk orgaan precies die voeding te geven die het nodig heeft gaat het orgaan beter functioneren, optimaal functioneren. Dat is
beter dan wat het was. Nu ga je manier elke dag uit als een broccoli en een gehaktbal eet zeker niet dood, maar het is ook niet  optimale voeding. Wanneer elke dag elk orgaan precies geeft wat het nodig heeft, dan  gaat is dat orgaan beter functioneren, en dat heeft zijn effect op je hele lichaam, net als het omgekeerde het geval is wanneer je verkouden bent, en je longen dus niet goed functioneren, en je hele lichaam daardoor niet goed functioneert.
Quinary heeft helemaal niets te maken met energie krijgen of een pepmiddel. Wat doet is het voedt heel specifiek de grote orgaansystemen van het lichaam met exacte voeding die ze nodig hebben, in een natuurlijke vorm. Doordat al die verschillende  onderdelen beter functioneren en dus beter op elkaar afgestemd raken functioneren het lichaam als geheel beter. Dat ervaar je als
meer energie, dat is dus eigenlijk zoals het lichaam hoort te functioneren in optimale staat.En om nog een keer een ander voorbeeld te geven kun je zeggen dat de motor van een auto met te weinig of de slechte kwaliteit olie, minder goed draait dan met optimale verse olie. De motorische het zelfde, maar door de betere kwaliteit olie is een minder weerstand en komt er is meer energie uit, energie die anders gebruikt zou moeten worden om de motor te laten draaien.
Sunrider voeding, is een combinatie van planten en kruiden die zo geselecteerd zijn dat ze elk onderdeel van het lichaam precies datgene geven wat het nodig heeft. Deze kennis is opgebouwd in de loop van eeuwen. Samenstelling en productie ervan wordt gedaan met
moderne middelen, waardoor het hier en nu in een gemakkelijk te gebruiken vorm beschikbaar is.
Meer informatie of uitproberen of aanschaffen van de producten, op http://life.nl of newlifedevelopment.nl
 

Broccoli en Spruitjes tegen Kanker

Broccoli bestrijdt zelfs de meest agressieve vorm van borstkanker. Dat hebben wetenschappers nu aangetoond in een onderzoek dat gepubliceerd is in The 2012 American Association of Pharmaceutical Scientists annual meeting and exposition, Chicago, Illinois

De stof in de broccoli die een belangrijke rol hierin speelt is DIM( diindolylmethane) dat in broccoli en in spruitjes voorkomt. Zelfs de meest  agressieve vorm van borstkanker werd door deze stof bedwongen. Onderzoeken  in Florida en Texas toonden aan een concentraat van deze stof veel effectiever is dan chemotherapy( dat, zo blijkt uit andere onderzoek, in minder dan 10 % van alle gevallen een langdurig positief effect heeft) en natuurlijk geen negatieve impact heeft op de patiënt. De wetenschappers vertelden de deelnemers aan de conventie dat zij er van uit gingen dat dit een nieuwe effectieve behandelings methode gaat worden voor borstkanker.
Behandelingen met deze stof zijn veilig en effectief. Vooral het feit dat deze stof de meest agressieve vorm van borstkanker kan genezen in zeer indrukwekkend. Deze vorm van kanker is minder snel op te sporen, groeit sneller en zaait sneller uit dan minder agressieve vormen van borstkanker.
Dim is een phytochemical, een door planten gemaakte chemische stof met vele effecten. Het is belangrijk om een zo breed mogelijk spectrum van verschillende planten dagelijks binnen te krijgen zodat alle onderdelen van het lichaam gevoed worden.
Dus daarom belangrijk om zo gevarieerd te eten of supplementen te nemen die daarvoor zorgen. Zoals de Nuplus of Vitashake, die zo’n 20 verschillende planten bevatten. Samen met Fortune Delight kom je dan aan zo’n 40 verschillende planten.
Deze producten zijn samengesteld op basis van de Chinese manier van denken over gezondheid die een 5000 jaar lange geschiedenis heeft.

Biotomaten zijn Gezonder


Alhoewel de traditionele land en tuinbouw die vooral op winst gericht is, probeert aan te tonen dat biologische landbouw niet beter is dan de traditionele landbouw, komen er steeds meer onderzoeken die aantonen dat biologische land en tuinbouw wel degelijk producten aflevert die beter zijn voor onze gezondheid. 
Zo blijkt uit een recent onderzoek dat de Bio-tomaat gezonder dan niet-biologische variant.Het onderzoeksteam van de universiteit van Barcelona ontdekte dat biologisch geteelde tomaten meer antioxidanten bevatten. Een  analyse van  de scheikundige structuur van de tomatensoort ‘Daniela’  toonde aan dat in alle tomaten 34  verschillende stoffen  zaten die een gunstig effect kunnen hebben op de gezondheid.Biologische tomaten bleken meer polyfenolen te bevatten dan niet-biologisch gekweekte tomaten. Polyfenolen zijn antioxidanten die planten tegen ziektes beschermen en ook gezond zijn voor mensen.Het verschil ontstaat waarschijnlijk door de mest die gebruikt wordt in de biologische teelt.In de biologische landbouw wordt geen mest met stikstof gebruikt. Hierop reageren planten door hun eigen verdedigingsmechanismen te activeren, waardoor het niveau aan antioxidanten in de plant toeneemt.  Ook uit andere onderzoeken blijkt dat wanneer geen pesticiden gebruikt worden, de plant zijn eigen beschermingsmechanismen ontwikkelt.
Deze beschermingsmechanismen bestaan uit stoffen die de plant beschermen en ook bijzonder goed zijn voor onze gezondheid, zoals in dit geval de polyfenolen. Hoe meer planten te lijden hebben, hoe meer polyfenolen ze produceren, dat zegt ook onderzoeker Rosa M. Lamuela  die dit onderzoek  met haar team uitvoerde.Eerdere studies wezen al uit dat er in tomatensap en ketchup van biologische tomaten meer antioxidanten zitten. Tomaten bevatten lycopeen een belangrijke polyfenol die beter opgenomen wordt uit tomaten puree of soep, gekookte tomaten.Polyfenolen hebben een versterkend effect op het lichaam in de zin dat ze vrije radicalen die ontstaan door verteringsprocessen, gifstoffen, chemische toevoegingen en stress, kunnen opvangen en daarmee hun schadelijke werking kunnen voorkomen. Daarmee leveren polyfenolen  direct een bijdrage aan onze gezondheid.Het is van groot belang een zo groot mogelijke variatie aan polyfenolen elke dag binnen te krijgen.
Sunrider voeding levert door de brede variatie aan planten en kruiden een grote variatie aan onder andere  polyfenolen.Alle Sunrider producten zijn samengesteld uit kruiden die beter dan biologisch geteeld zijn, dat wil zeggen uiteraard zijn de kruiden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen gekweekt maar ook zijn ze geoogst op een tijd dat ze optimaal rijp zijn, en gekweekt in een omgeving met andere planten die de natuurlijke kracht van de plant versterken.

Groene thee beschermt tegen kanker

Het is inmiddels bekend uit vele onderzoeken dat  groene thee het  risico op kanker kan  verminderen, maar hoeveel moet je dan drinken?
Tot voor kort gaven onderzoeken uiteenlopende resultaten, waardoor het moeilijk is om duidelijke richtlijnen te geven voor de hoeveelheid groene thee die nodig is om werkelijk effect te hebben op het lichaam. Maar nu zijn er verschillende nieuwe onderzoeken geweest die laten zien hoe veel groene thee er nodig is om een  significante vermindering  van het risico op verschillende  vormen van kanker teweeg te brengen.

 
 Groene Thee: de meest bestudeerde Anti-Kanker Plant
Er zijn nu meer actieve klinische studies  van groene thee tegen kanker,  dan van welk andere plant extract  dan ook : tweeëntwintig onderzoeken er zijn momenteel gaande (nog vijftien zijn er aan het opstarten).Er zijn inmiddels  1600 , door andere wetenschappers gecontroleerde, wetenschappelijke artikelen, die “groene thee” en  “kanker” vermelden , en de lijst groeit ongeveer 150 per jaar.
Ondanks al dit onderzoek, wordt een duidelijke aanbeveling voor de inname van groene thee zijn tegengehouden door verschillende factoren.  Onderzoeken  spreken over “kopjes per dag” geconsumeerd, maar de hoeveelheid van de kanker-bestrijdende polyfenolen per kopje verschilt drastisch door de tijd dat de thee in het water trekt, de hoeveelheid per kop, en het type van de thee  dat gebruikt wordt(Sencha, Bancha, Genmaicha etc.). Zelfs dezelfde thee levert een  verschillende EGCG inhoud afhankelijk van  de tijd van de oogst en  plaats waar de plant heeft gestaan tijdens de groei.
 Wat is nu precies een kopje groene thee?
Vanwege deze verschillen, is een gemeenschappelijke basis die nodig is bij de onderzoekers. Daarom is de standaard Japanse stijl kopje groene thee is gedefinieerd in een aantal wetenschappelijke publicaties als zijnde 120 ml in volume en met 50 mg EGCG (onder andere polyfenolen).Dit is wat minder dan de huidige gegevens van de onderzoeken in de VS, die de standaard van  een 120 ml kopje thee aanhouden dat ongeveer 77 mg EGCG bevat .
 Groene thee Versus Kanker risico.
Houdt de bovenstaande definities in het achterhoofd, recente meta-studies tonen aan de volgende niveaus van consumptie het risico op kanker te verminderen zoals aangegeven.
5 kopjes / dag of meer:
– 56% minder orale kanker
– 54% minder prostaatkanker
– 42% minder leverkanker
– 22% minder endometriumkanker
 
2 kopjes / dag of meer:
– 18% minder longkanker (voor de algemene bevolking)
1 kopje / dag of meer:
– 60% minder longkanker (voor vrouwelijke niet-rokers)
– 44% minder kanker van de eierstokken
 De meeste mensen die deelnemen aan de hierboven beschreven onderzoeken drinken  5 kopjes per dag (heel weinig drinken 10 of meer), dit beperkt het effect( afname van risico) dat  werd ervaren. Wel biedt dit niveau biedt nog steeds een goede bescherming tegen een aantal  vormen van kanker. De risicoreductie is dit nog niet duidelijk voor kanker van de borst, dikke darm, maag of alvleesklier – daarvoor kan een meer groene thee per dag nodig zijn om tot dezelde risico reductie te komen.
 Roken vermindert ernstig de voordelen van groene thee tegen longkanker, dat is de reden waarom niet-rokende vrouwen hebben van 60% risicoreductie met slechts 1 kopje per dag.  De algemene bevolking (rokers inbegrepen) moet 2 kopjes per dag alleen maar om 18% risicoreductie te realiseren . Voor de meeste vormen van kanker, is er een ‘dosis-respons’ relatie waarbij meer groene thee leidt tot een grotere vermindering van het risico op kanker.  Bijvoorbeeld, 2 extra koppen leidt dagelijks tot een extra risico reductie van 18% voor longkanker en 22% voor prostaatkanker.
Groene Thee  zorgt voor  kanker Preventie: minimaal 5 kopjes per dag
Daarom zijn vijf kopjes groene thee per dag  het minimum  om een  betekenisvolle afname van het risico op kanker te bereiken.   Wilt je een meer stabiele, betrouwbare inname van kanker-bestrijdende polyfenolen dan gebrouwen thee geeft, overweeg dan groene thee supplementen  die gestandaardiseerd zijn en neem minstens 250mg van EGCG per dosis (volgens de Japanse standaard cup).
Calli thee en Fortune delight zijn beide  groene thees aangevuld met andere kruiden voor een nog krachtiger en uitgebreider werking. NIet alleen de groene thee bevat de krachige antioxidant fenolen ook de andere kruiden bevatten een dosis antioxidanten. Niet alleen versterken ze de afweer tegen kanker, maar ook verbeteren ze de afvoer van afvalstoffen ( uit de cellen, callithee, uit vetten , fortune delight) en verbeteren ze het immuunsysteem en met  al deze eigenschappen verbeteren ze de algehele gezondheid en weerstand tegen ziekten