Luisteren naar de Signalen van je Lichaam

Het lichaam geeft signalen lang voordat het ziek wordt.Het probleem is dat de meeste mensen deze signalen niet herkennen en ze dus negeren.De meeste mensen hebben geen flauw idee hoe het lichaam communiceert,wanneer je de boodschapper van het lichaam negeert hoe kun je dan verwachten dat je gezond blijft?
Je kunt het een beetje vergelijken met de directeur van een bedrijf, die geen aandacht heeft voor de klachten van zijn werknemers.Dat bedrijf zal op termijn niet goed functioneren. De werknemers zullen op den duur protesteren en niet meer doen dan voor zijn aangenomen.
Veel mensen herkennen de meeste signalen niet, of denken dat ze zelf wel kunnen bepalen hoe ze met het lichaam omgaan. Dat ze kunnen doorgaan wanneer lichaam en geest moe zijn, door sloten koffie te drinken, en kunnen doorgaan met slechte gefabriceerde voeding omdat het ‘lekker’ is, maar het lichaam steeds meer belast wordt, enz zo zijn er talloze voorbeelden.
Ernstige ziekten zoals kanker, hart en vaatziekten, ontstaan niet zo maar van de ene dag op de andere, ze hebben een lang groeiproces. In dit proces zijn er voortdurend signalen die aangeven dat we nog een andere weg in kunnen slaan.
Wanneer we leren naar de signalen van ons lichaam te luisteren, dan zullen steeds eerder weten wat we nodig hebben, wat er dreigt mis te gaan, en zelfs wat we nodig hebben om te voorkomen dat het misgaat.
Wanneer het lichaam een sterke behoefte heeft aan een bepaald soort voedsel, dan zegt het daarmee dat het een bepaalde combinatie van vitaminen en mineralen nodig heeft die in dat voedsel zitten.De meeste mensen echter komen niet verder als dit signaal vertalen in trek, waarop ze zoete of zoute of vette snacks gaan nuttigen.Het effect is dan het lichaam niet krijgt wat het nodig heeft, het tekort groter wordt, en het probleem groter wordt. Tegelijkertijd wordt je dan dikker omdat je lichaam calorieën geeft die nodig heeft.
Recentelijk had ik trek in zoete aardappels(die veel betacaroteen bevatten), het was niet zo dat ik trek had in een bèta caroteen pil, ik ging ook die dromen van wortels of paprika. Mijn lichaam had behoefte aan een speciale combinatie van bèta caroteen en mineralen die in zoete aardappels zitten.
Zoveel beter ik naar deze signalen van mijn lichaam luister, zoveel te nauwkeuriger worden de signalen, en zoveel te eerder kan het lichaam zwaktes en onbalans bijsturen om zo dreigende ziektes te voorkomen.
Onze cultuur is geobsedeerd door regels. We denken dat er een oplossing is die voor iedereen hetzelfde is.Of het nu gaat om gezond blijven, afvallen, omgaan met ons lichaam, sporten, enzovoorts.Maar het gaat niet om regels, maar om een relatie, een relatie met je eigen lichaam. Die relatie zal je helpen om gezonder te worden en gezond te blijven.
De kern van deze relatie is “liefde “. Liefde voor je eigen lichaam en geest, waardoor je luistert en er goed voor zorgt. Elk lichaam of deel van het lichaam moet je aandacht geven, dat waar je niet liefdevol mee omgaat, zal minder goed functioneren.Liefde en aandacht zullen ervoor zorgen dat je je best doet om het lichaam dat geven het nodig heeft en een zo goed mogelijk voor te zorgen.
Er zijn eigenlijk drie regels:
1, Waardeer iedere cel en elk orgaan van je lichaam. Wees bewust van je lichaam geeft het aandacht en liefde.
2, luister naar de cycli van het lichaam, slaap als het slaap nodig heeft, eet als het eten nodig heeft, wees actief als actie nodig is, rust als je ziek bent, enzovoorts.
3, wees bewust van de natuurlijke wetten, als je het lichaam vervuild dan takelt het af, wanneer je slechte voeding eet, vermindert je gezondheid, aandacht voor het lichaam is de beste preventie voor gezondheid.
Wanneer je met deze stappen begint, zul je merken dat de signalen steeds duidelijk geworden, wanneer je steeds meer luistert dan zul je merken dat je gezonder wordt en dat je beter in je vel komt te zitten.
Sunrider voeding kan in dit proces een belangrijke rol in spelen.
Het voedt elk onderdeel van het lichaam, zorgt ervoor dat alle onderdelen met elkaar in balans komen en het zorgt voor een verbeterde afvoer van afvalstoffen.
Dit alles zorgt voor meer energie, een grotere gevoeligheid en een veel betere innerlijke balans. Hierdoor zal de gezondheid toenemen, zullen de signalen die aangeven wat het lichaam nodig heeft veel duidelijker worden.
Nuplus is de basisvoeding, Callithee  is de basis reinigende combinatie, Quinery zijn vijf combinaties die elk een van orgaan systeem voeden en daarmee de balans van het lichaam versterken.
Met deze combinaties wordt elk onderdeel van het lichaam verzorgd met dat wat het nodig heeft.Daardoor versterkt de balans en wordt de gezondheid beter en  boodschapperfunctie duidelijker.

Koffie en Groene Thee Verbeteren de Aderen

Wetenschappers volgden 13 jaar lang meer dan 80.000 Japanners in de leeftijdscategorie van 45-75. Het blijkt dat de mensen die regelmatig zowel groene thee dronken als ook een kop koffie op een dag veel minder hart en vaatziekten hadden.
Het was zelfs zo dat zoveel te meer koffie en thee ze  dronken, zoveel te kleiner de kans op hart en vaatziektes was. Wanneer mensen twee of drie koppen groene thee per dag dronken, en ook een kop koffie, dan hadden ze 20% minder kans op een beroerte in vergelijking met mensen die geen koffie of thee dronken.
Uit het onderzoek bleek niet waarom groene thee en koffie het beschermende effect hebben. Maar een gezondheidsbevorderende effecten van groene thee zijn algemeen bekend en blijken uit vele andere onderzoeken.
Groene thee bevat krachtige antioxidanten die gezondheidsbevorderende werken. Ook koffie bevat antioxidanten en een stof als clorogeenzuur het risico op diabetes twee en ook het risico op een beroerte verlaagt.
Waarom de combinatie van groene thee en koffie extra werkt is niet helemaal duidelijk, maar een logische veronderstelling zou kunnen zijn dat de antioxidant effecten elkaar versterken.
Sunrider heeft twee krachtige kruidentheecombinaties met groene thee en kruiden die vele malen sterker werken van alleen groene thee.
Dus uit dit onderzoek kan zij kunnen concluderen dat wanneer je dagelijks calli of fortune delight drinkt een kop koffie, dat je daarmee goede voeding binnenkrijgt die aderen gezond houdt.

Waarom Eet je Meer dan je Wilt?

Waarom eet je eigenlijk meer dan je zou willen?
Wij kunnen een aantal redenen voor zijn, hier een aantal waar hij waarvan sommige  u zullen verbazen.Wanneer deze dingen weet dan is het gemakkelijker om je eigen gedrag te sturen.

1.Allereerst is natuurlijk dat je je het eten te lang uitstelt, waardoor je honger hebt en dan bijvoorbeeld de supermarkt in loopt om boodschappen doen.Je zult merken dat je dan veel te veel koopt, vooral voeding die snel kunt eten zoals snacks.

2.Een tweede reden waarom je vaak te te veel zal eten  is wanneer aan het begin van de dag zoete dingen gaat eten of gewoon veel koolhydraten zoals, beschuit, koek, brood. Dit verhoogt het insuline niveau in het bloed, en zodra alle koolhydraten zijn opgenomen, krijg krijg je weer trek in eten.

3.Uit onderzoek blijkt dat wanneer je tevreden bent over datgene wat in het verleden hebt gepresteerd, is eerder geneigd ben om zoet te gaan eten.Wanneer denkt aan datgene waar ze in de toekomst doen, dan zou je eerder geneigd zijn om gezonder voedsel te nemen zoals fruit.

4.Wanneer mensen bierdrinker uit een glas met rondingen, dan drinken ze dat 60% sneller dan wanneer het geserveerd wordt in een recht glas. het heeft ermee te maken dat je de inhoud van het glas minder goed kan inschatten waardoor je eerder meer gaan drinken.

5.Wanneer je uit een kleine kommetje eet, of een kleine bord, dan zul je minder eten omdat het portie groter lijkt. Ook zou hij minder eten wanneer de kleur van het bord contrasterend is met het voedsel. Dus je zult minder eten vast pakket in met tomatensaus van een wit bord dan van een rood bord. Dat komt omdat de portie op het rode bord kleiner lijkt omdat de tomatensaus tegen de kleur van het bord wegvalt en dus de portie kleiner lijkt, waardoor je meer eet.

6.Je eet meer koekjes, of chocolaatjes wanneer ze in een doorzichtige schaal of pot op tafel staan, of direct in het zicht dan wanneer ze in een dichte pot zitten en niet zichtbaar zijn.Je eet eerder datgene wat zichtbaar is. Het best is dus op de schaal met fruit op tafel op het aanrecht zetten, en de chocolaatjes en koekjes in afgesloten potten in de kast te zetten.

7.Wanneer voedsel eet, of dranken dringt met kunstmatige zoetstof, dan ga je uiteindelijk meer etendan wanneer hetzelfde voedsel eet met suiker, zo blijkt uit onderzoek.De reden hiervoor is dat de hersenen de maag, zenuwen en de hormonen op elkaar afgestemd zijn. Wanneer dus niet zoets eet maar niet de juiste hoeveelheid calorieën naar binnen gaan, dan zul je dit later gaan compenseren door meer te gaan eten, of door andere zoete dingen te gaan eten. Uit onderzoek blijkt dat de ratten die voedsel kregen met kunstmatig zoetstoffen, uiteindelijk meer calorieën aten dan de groep die voedsel kreeg met gewoon suiker erin.

8.Een andere reden waardoor mensen meer eten, is omdat ze bepaalde mineralen en vitaminen te kort komen.Hierdoor ontstaat trek omdat het lichaam verlangt naar datgene wat het tekort komt, maar het wordt vaak vertaald in het eten van snacks. Daardoor dreigt het lichaam niet wat het nodig heeft, en blijft het een signaal uitsturen dat het meer wil.Het is belangrijk om gezond vers en gevarieerd voedsel te eten, waardoor dit verschijnsel minder zal optreden. Maar ook is het belangrijk om aanvullingen te nemen op je voedsel, zoals vitaminepreparaten, of nog beter Sunrider voeding die door zijn brede samenstelling alle onderdelen van het lichaam datgene geeft wat het nodig heeft.

Goede Supplementen zijn Hard Nodig

 De landbouwgronden van tegenwoordig, zelfs de biologische bewerkte akkers, bevatten nog maar heel weinig van de voedingsstoffen, die wij dagelijks nodig hebben

 In 1992 bevestigde de Earth Summit in Rio, dat de gemiddelde Amerikaanse akker 85 procent minder mineralen bevat dan de grond die niet eerder voor landbouw is bewerkt.

 Wereldwijd bedraagt dit cijfer circa 75 procent. Maar dit is nauwelijks nieuws. In 1936 stelde een rapport van de Amerikaanse senaat al dat er sprake was van een gebrek aan mineralen in de grond van Amerikaanse boerderijen en weidelanden. Dat gebrek is vervolgens ook terug te zien in de voedingsmiddelen die van deze grond afkomstig zijn. De onderzoekers, die dit document samenstelden, hadden een groot en representatief aantal grondmonsters in de Verenigde Staten getest. De implicaties van het rapport waren nogal verstrekkend. Het betekende, dat zon 99 procent van de bevolking een gebrek had aan een hele reeks mineralen.
Zelfs toen al werd aanbevolen de voeding van boerderijdieren en mensen met supplementen aan te vullen. Sindsdien is het probleem alleen maar erger geworden. De akkers van tegenwoordig, zelfs die van biologische bedrijven, bevatten nog maar heel weinig van de voedingsstoffen, die wij dagelijks nodig hebben. Als gevolg daarvan bevatten de voedingsmiddelen die wij dagelijks op tafel zetten heel weinig van de voor onze gezondheid essentiële vitaminen en mineralen.

 Aan het begin van de negentiende eeuw konden de families, die op de Amerikaanse prairies landbouw bedreven niet lang op een plek blijven. Deze pioniers hadden het niet zo op met de fijne kneepjes die in Europa al lang werden gebruikt: groenbemesting, vruchtrotatie en velden braak laten liggen. Hun gronden leverden gedurende vijf a acht jaar ruime hoeveelheden voedsel op, maar daarna groeide het graan nauwelijks meer en was het niet meer in staat om aren te produceren. De manier van boeren putten de grond uit. Wanneer ze erin slaagden zonder oogst de eerste winter te overleven, trokken de overlevenden verder naar het westen om daar opnieuw te beginnen.

In het eind van de negentiende eeuw werd NPK geïntroduceerd: een kunstmatige meststof gemaakt van stikstof (n) fosfor (P) en kalium (K). Voor boeren, die anders telkens verder naar liet westen moesten trekken, leek dit een geweldige uitkomst. Ruim honderd jaar later ‘lijkt’ dat nog steeds. De drie cijfers op de zakken mest, die in elk tuincentrum te koop zijn, duiden de verhouding van de drie afzonderlijke meststoffen aan. Met deze drie mineralen in de voor de lokale situatie juiste verhouding (plus water, warmte en licht, zien planten er gezond uit en leveren ze de maximale opbrengst. Daarmee is de boer verzekerd van zijn winst.

Echter met behulp in nieuwere apparatuur en uit nieuwe onderzoeken bleek dat er veel meer mineralen nodig waren.

De boeren verbouwen voedsel, oogsten dat om ons te voeden en bemesten de grond vervolgens weer met NPK: ze verbouwen nog meer voedsel, oogsten wederom en herhalen de NPK-bemesting. We zijn nu al jarenlang bezig om onze landbouwgronden uit te putten zonder het gehele scala aan mineralen terug te geven aan de grond. NPK-mest levert grote lompe groente en fruit op, die door het gebrek aan mineralen nogal smakeloos. Bovendien verzwakt het gebruik van slecht drie voedingsstoffen de planten op de akkers, waardoor ze gevoeliger worden voor ziekte en plagen. De NPK-mest is daarnaast zeer zuur, waardoor de pH-balans (zuur/base) van de grond uit het evenwicht wordt gebracht.

Planten groeien weliswaar, gestimuleerd door de kunstmest, maar ze hebben wel een tekort aan essentiële sporenelementen. Bij gebrek daaraan nemen de planten zware metalen uit de grond op, bijvoorbeeld aluminium, kwik en lood. Door de voedselketen komen deze zware metalen ook bij ons terecht en we gaan deze stoffen gemakkelijk absorberen als we een gebrek aan beschermende mineralen hebben. Ons lichaam houdt deze giftige mineralen, sporen van bestrijdingsmiddelen en de chemische afvalstoffen, die aan mest worden toegevoegd, vast, hetgeen op den duur de gezondheid bedreigt.

 Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

 Mens en dier hebben circa vijftig mineralen nodig en als de akkers die mineralen niet bevatten, zitten ze ook niet in het voedsel dat van die akkers afkomt. Magnesium, chroom en andere mineralen die net ze belangrijk zijn voor een goede gezondheid als stikstof, fosfor en kalium, ontbreken in veel sterkere mate in onze voedselketen dan de meeste vitaminen. Daarom komen er ook steeds meer ziekten voor die worden veroorzaakt door tekorten aan mineralen. De meeste Amerikanen hebben een chronisch gebrek aan chroom, magnesium en mangaan – vooral tienermeisjes en oudere mensen. Uit een onderzoek naar het dieet van veganisten – vegetariërs, die alleen plantenmateriaal eten – bleek, dat hun voeding ruim meer dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid ADH van de meeste vitaminen bevatte. Maar die voeding bevatte bijvoorbeeld slechts 96 procent van de ADH voor zink, en 46 procent van de toch al lage ADH voor selenium. Zelfs grote hoeveelheden plantaardige voedsel zijn dus niet genoeg om bepaalde ziekten als gevolg van mineralentekorten te voorkomen. Een lage seleniumconcentratie is een risicofactor voor zowel kanker als hartaanvallen.

 Tekorten

 In 1900 bestond tarwe voor negentig procent uit eiwit, tegenwoordig is dat negen procent. Om de voedingsstoffen binnen te krijgen, die vroeger in één snee brood zaten, zouden we nu dus tien sneetjes moeten eten’

 Om de voedingsstoffen binnen te krijgen, die vroeger in één snee brood zaten, zouden we nu dus tien sneetjes moeten eten. In 1958 bevatte honderd gram spinazie 158 milligram ijzer. In 1967 was het ijzergehalte al gedaald naar 27 milligram en in 1973 bevatte spinazie nog maar 2.2 milligram ijzer. Inmiddels wordt vermoedt, dat het ijzergehalte niet meer dan één milligram per kilo bedraagt. Popey zou nu dus zon 200 blikken spinazie moeten eten om hetzelfde effect te bereiken, dat één blik spinazie hem vijftig jaar geleden opleverde

 Sterk afnemende vitamineconcentraties mineralen zijn niet de enige nutriënten die in conventioneel verbouwde voedingsmiddelen ontbreken. Er zijn aanwijzingen dat het vitaminegehalte van fruit, groente en granen gedurende de afgelopen vijftig jaar sterk is verminderd, in 1999 vergeleek de voedingsdeskundige Alex Jack de voedingswaarde in het handboek van het Amerikaanse ministerie van landbouw met de waarden die in 1975 werden gepubliceerd. Hij stelde een afname van een aantal mineralen vast en hij merkte tevens op dat bloemkool veertig procent minder vitamine C bevat, dan in 1975. Hij schreef toen een brief naar het ministerie, waarin hij om een verklaring vroeg, maar er werd niet op gereageerd. Het tijdschrift Organic Gardening schaarde zich achter hem en publiceerde een open brief aan het ministerie. waarin een reactie op de brief van Alex .Iack werd geëist. Toen het antwoord uiteindelijk kwam bleek het om een nogal bureaucratisch document te gaan, waarin vooral de onbetrouwbare meetmethoden uit 1975 verantwoordelijk werden geacht voor de geconstateerde cijfers.

 In maart 2001 kreeg Alex Jack ook steun van Life Extension Magazimie. Met de hulp van Jack en de voedingswaardetabellen van het ministerie (deze keer uit 1963) publiceerde het blad een eigen vergelijking. De resultaten? Het vitamine C gehalte van pepertjes ging terug van 128 mg naar 89 mg. Het gehalte provitamine A in appelen is van 90 mg gereduceerd tot 53 mg. Broccoli en boerenkool hebben de helft van hun vroegere provitamine A gehalte verloren en het vitamine C gehalte van bloemkool is eveneens niet vijftig procent gedaald.

Afgezien van het feit dat fruit, groente en granen voor het grootste deel in mineraalarme grond worden verbouwd, worden die voedingsmiddelen ook nog eens langdurig opgeslagen voordat ze uiteindelijk worden verkocht. Daarna worden ze vaak nog langer bewaard voordat ze eindelijk worden gegeten of in maaltijden worden gebruikt. Een interessante studie, die de historische teruggang van het mineraalgehalte van fruit en groente tussen 1930 en 1987 documenteerde, leverde een aantal verbazingwekkende conclusies op. Zo blijkt bijvoorbeeld beeld, dat moderne aardappelen veertig procent minder kalium bevatten dan de aardappelen, die vijftig jaar gelden werden geteeld. Wortelen bevatten nog maar de helft van het calcium, dat ze vroeger bevatten en 75 procent minder magnesium. Tomaten bevatten negentig procent minder koper. Appels minder ijzer dan vroeger. Hetzelfde geldt voor abrikozen. Voor zo’n twintig veel voorkomende fruit- en groentesoorten moet worden geconstateerd, dat de voedingswaarde lager is dan vroeger.

 Remineralisatie

Sommige boeren remineraliseren hun grond met steenstof en melden sterk verhoogde opbrengsten van gewassen, die bestendiger zijn tegen ziekten en plagen en meer voedingsstoffen bevatten, Velen beschouwen dit als de ultieme oplossing van het alomvattende probleem van mineraaltekorten in onze voeding. Remineralisering veroorzaakt een fenomenale groei van micro-organismen in de grond en het verhoogt de opname van voedingsstoffen door de plant. Het werkt de verzuring van de grond tegen, voorkomt erosie van de grond, verhoogt de waterabsorberende kwaliteit van de grond, draagt bij aan de ontwikkeling van waardevolle humuscomplexen, heeft antischimmeleigenschappen en, wanneer het op planten wordt gesproeid, werkt het ook nog eens als insecticide.

 Tekorten officieel

Dus het is nu officieel: vitamine- en mineralensupplementen zijn geen overbodige luxe voor de hypochonder of voor mensen, die therapeutische doseringen nodig hebben. Vitaminesupplementen zijn essentieel voor het behoud van een basaal gezondheidsniveau.

 

*** In het licht van deze conclusie zou de recente richtlijn over voedingssupplementen van het Europees Parlement wel eens een catastrofaal effect kunnen hebben. Op grond van deze richtlijn, die geldig is sinds maar vorig jaar, zijn veel vitaminen verboden en zijn er voor veel andere vitaminen alleen nog maar lagere concentraties toegestaan. Het uitgangspunt van de richtlijn is dat supplementen met hoge doseringen een dure en overbodige luxe zijn. Daarbij wordt het vaak herhaalde argument aangevoerd dat we alle benodigde vitaminen en mineralen via de voeding binnenkrijgen. ***

 Wat is er met voedsel gebeurd?

De chemici R.A. McCance en E.M. Widowson werden in 1940 door het Medical Research Council gevraagd om een publicatie te maken met de titel ‘Chernical Corn position of Food’. Later werden deze auteurs ook door het Ministry of Agriculture and Fisheries en de Roya/ Society of Chemistry gevraagd om deze exercitie te herhalen. In 1991 kregen zij de opdracht om hun nieuwe resultaten te vergelijken met die uit 1940. Deze resultaten leveren een somber beeld op van de sterk afnemende voedingswaarde van groente, fruit en zelfs vlees gedurende de afgelopen vijftig jaar.

 Uiteraard zijn de analytische methoden in die tijd veranderd. De analyses van toen namen meer tijd in beslag, maar ze waren volgens de auteurs niet minder nauwkeurig dan de moderne, geautomatiseerde analysemethoden.

 De onderzoekers analyseerden 28 rauwe groenten en 44 gekookte groenten, 17 soorten fruit en tien soorten vlees, gevogelte en wild. In de volgende tabel geven we een aantal voorbeelden van de meest extreme reducties in mineraalgehalte (gemeten als mg per 100 gram).

 

Voedingsmiddel/Verlies

 

Wortelen 75 procent minder magnesium,

48 procent minder calcium

Broccoli (gekookt) 46 procent minder ijzer

75 procent minder koper

Bosui 74 procent minder calcium

Spinazie (gekookt) 60 procent minder ijzer

96 procent minder koper

Koolraap 71 procent minder ijzer

Waterkers 93 procent minder koper

Aardappels 30 procent minder magnesium,

35 procent minder calcium,

45 procent minder ijzer

47 procent minder koper

Alle soorten vlees 41 procent minder calcium

54 procent minder ijzer

Alle soorten fruit 27 procent minder zink

Appels en

sinaasappels 67 procent minder ijzer

De auteurs onderstrepen, dat je in 1991 tien tomaten had moeten eten om dezelfde hoeveelheid koper binnen te krijgen als uit één tomaat in 1940, of drie sinaasappels om dezelfde hoeveelheid ijzer binnen te krijgen als vijftig jaar daarvoor.

 Nog verontrustender is, dat het bemesten van de grond met slechts enkele mineralen (natrium, fosfor en kalium) de verhouding, waarin de mineralen van nature in ons voedsel voorkomen, drastisch heeft veranderd. Zo was de fosfor-calcium verhouding in 1940 twee op een. Nu is die verhouding een op een. Hetgeen betekent, dat de hoeveelheid fosfor in veel voedingsmiddelen is toegenomen. Zo bevat koolraap bijvoorbeeld 110 procent van heet fosfor, dat deze groente vroeger bevatte Voor onze fysiologie is de juist verhouding van bepaalde voedingsstoffen van kritiek belang (bijvoorbeeld tussen calcium, en fosfor of calcium en magnesium). De veranderde verhoudingen zouden dus nogal verstrekkende gevolgen voor de chemie van ons lichaam kunnen hebben.

 Biologisch beter?

 Uit één studie bleek, dat biologisch fruit en groente beter is dan wat we normaal gesproken in de supermarkt kopen. De analyse wees uit, dat biologisch voedsel tot vier keer meer sporenelementen bevat, dertien keer meer selenium en twintig keer meer calcium en man gaan dan supermarktvoedsel. Bovendien bevat biologisch voedsel veertig procent minder aluminium, 29 procent minder cadmium, 25 procent minder lood en 28 procent minder rubidium, allemaal elementen, die in verband worden gebracht met ziekten.

 Het verschil in het gehalte aan voedingsstoffen tussen biologisch en conventioneel geteeld voedsel zou echter ook kunnen worden verklaard door het verschil in watergehalte.

 Tengevolge van de meststoffen, die tegenwoordig in de conventionele landbouw worden gebruikt bevatten groente en fruit meer water. Het hoge-E watergehalte zou de voedingsstoffen kunnen verdunnen, waardoor het voedsel minder voedingswaarde heeft.

 Hoe zorgt u ervoor genoeg vitaminen en mineralen binnen te krijgen?

 Aangezien ons voedsel veelal niet voldoende voedingswaarde heeft, is het gebruik van vitamine- en mineralen supplernenten de enige oplossing. Er zijn echter wel een aantal aandachtspunten, die in acht dienen te worden genomen om te zorgen, dat wat u gebruikt ook wordt opgenomen door het lichaam

 Gebruik geen willekeurige supplementen. Meer is niet altijd beter. Bepaalde vitaminen (vitamine E of A) kunnen in hoge concentraties. Bovendien is het mogelijk, dat uw lichaam biochemisch gezien zo efficiënt werkt, dat het niet perse de maximale hoeveelheid van bepaalde voedingsstoffen nodig heeft. Het is echter ook mogelijk, dat de kwaliteit van uw maagzuur zo slecht is, dat de voedingsstoffen die u gebruikt niet worden geabsorbeerd.

 Ga niet af op de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). De ADH’s zijn de minimale hoeveelheden voedingsstoffen, die het lichaam nodig heeft voor het behoud van een uitgebalanceerde stofwisseling en ter voorkoming van deficiëntieziekten. Hierbij is nog geen rekening gehouden met specifieke behoeften van bepaalde culturele groepen, individuele behoeften of voedingspatronen.

 Sunrider basis voeding geeft elk onderdeel van het lichaam precies wat het nodig heeft in plantaardige vorm, de plant in zijn geheel geconcentreerd. Dat op basis van duizenden jaren van onderzoek en ervaring.

 

 

Vleesvervangers nodig?

Zijn vleesvervangers nodig of niet? En welke zijn dan goed?

Er is veel verwarring over welke welke en hoeveel eiwitten we nodig  hebben. 

kijk naar de video.

Paracetamol slecht voor de Lever en gevaarlijk bij langdurig gebruik

Paracetamol is gevaarlijk bij regelmatig gebruik.Uit onderzoek blijkt dat het slikken van paracetamol risico’s met zich meebrengt. Regelmatig paracetamol nemen kan leiden tot een vorm van overdosering die gevaarlijk is voor gezondheid en waar je zelfs aan kan overlijden.
Wanneer mensen hoofdpijn of andere pijn hebben dan nemen ze vaak te veel paracetamol
Paracetamol leidt tot schade aan de lever. Wanneer paracetamol regelmatig genomen wordt, dan bouwt de schade zich op en deze kan uiteindelijk leiden tot een blijvende leverbeschadiging.Dit blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Edinburgh. Daar werden 663% onderzocht en bij al deze patiënten was er sprake van een leveraandoening veroorzaakt door paracetamol.  De leveraandoening was ontstaan  doordat mensen gedurende langere tijd en regelmatig paracetamol namen, door hoofdpijn spierpijn of buikpijn.
Deze aandoening is lastig te ontdekken omdat het in eerste instantie vage klachten geeft, maar heeft duidelijke negatieve effecten op de gezondheid op de lange termijn. In veel gevallen is pijn, zoals hoofdpijn te voorkomen door andere levenswijze.
 
Wanneer we minder kant-en-klaar voedsel eten, wat veel smaak- en kleurstoffen bevat, en nauwelijks voedingswaarde, dan leidt dat tot een betere gezondheid en minder gezondheidsklachten. Hoofdpijn is in veel gevallen ook te verminderen door regelmatig water te drinken en gezonder te eten. Uiteraard speelt ook stress een belangrijke rol bij hoofdpijn en andere gezondheidsklachten. Ook hiervoor zijn natuurlijk middelen effectief en veel beter voor de gezondheid. Sunrider heeft 2 producten die direct effect hebben op de hersenen Ese en Top. Alhoewel ze niet bedoeld zijn als medicijn en het ook niet zijn, zorgen ze voor een helder hoofd en betere concentratie, en dus indirect voor minder hoofdpijn.
Sunrider producten kunnen hier een belangrijke rol in spelen De Calli-thee bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat afvalstoffen veel effectiever afgevoerd worden en dus het lichaam minder belasten.   Nuplus zorgt voor een brede variatie aan voeding, waardoor er minder behoefte is aan zoet en zoute tussendoortjes, en zo meer balans in het lichaam waardoor problemen met pijn minder zullen optreden. Door voeding te gebruiken met minder toevoegingen zoals kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen zullen er minder gezondheidsklachten optreden.Wanneer je de Sunrider producten gaat gebruiken dan zal je smaak verbeteren en je voorkeur voor gezonde voeding, toenemen.

Vezels helpen beschermen tegen Borstkanker

Vezels verminderen kanker risico.

Dit artikel gaat eigenlijk vooral over vrouwen. Onderzoek heeft aangetoond dat vezels in de voeding de kans op borstkanker significant verminderen. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Na het bestuderen van de gegevens van 10 grote onderzoeken, vonden de onderzoekers dat er een duidelijke verbinding was de stoel veelheid vezels in de voeding en het risico borstkanker.
De vezels worden in de darmen door de enzymen in de darmen, afgebroken en omgezet in bouwstoffen voor het immuunsysteem. Zo temeer vezels je de eet zo veel te meer’s het immuunsysteem versterkt wordt.
Uit de gegevens kwam naar voren dat de vrouwen die het meeste vezels in een voeding hadden, 11% minder kans hadden om borstkanker te ontwikkelen van de vrouwen die minder vezels aten. Je hebt zo’n 30 à 35 gramvezels per dag nodig.

Hoe kom je aan deze hoeveelheid vezels? Wanneer 2000 cal per dag eet, raken in het volgende doen om te zorgen dat je minimaal 30 gramvezels binnen krijgt:
neem een kopje havervlokken met rozijnen als ontbijt,
eten onsje amandelen tussendoor,
en bij het avondeten neem je en redelijk grote aardappel die je stoomt in de oven met de schil erom,
tezamen met een kop zwarte bonen en een kop gekookte spinazie.
Daarnaast kunnen denken aan volkoren rijst, volkorenbrood en veel groentes, die allemaal vezels bevatten.
Dit levert in totaal ruim 30 gramvezels op.
Wanneer je  tussendoor de Sunbar van Sunrider eet, en krijgen daarmee zo’n 10 gramvezels binnen en daarnaast voeding voor cellen en organen.
Een andere vezelcombinatie is  van Sunrider. Dit is een combinatie van vezels een capsule vorm die je neemt bij de maaltijd.
Ook de Vitashake van Sunrider, wat een combinatie is die je meer energie geeft omdat hier cellen voedt, bevat vezels die de darmflora voeden, en die door de darm enzymen omgezet worden in bouwstof voor het immuunsysteem.

Prostaat gezond Maken en Houden

Wat moet je weten over prostaatkanker … en wat je nu kunt doen om uw risico’s te verminderen en langer gezond te blijven
Prostaatproblemen of zeker prostaatkanker is ellendige diagnose. Behandelingen hebben verschrikkelijke bijwerkingen. Maar al de tijd die er aan vooraf gaat is erg vervelend met steeds regelmatiger aandrang en lastiger kunnen plassen.
Voor sommigen zijn er geen weinig voortekenen , voor anderen zijn er een aantal pijnlijke, genante symptomen, voordat kanker zich openbaart.


Je bent in het midden van iets en je vindt dat je “moet gaan” weer. Als je er bij stil staat en over nadenkt dan besef je dat vaker in het toilet bent dan voorheen.
Je slaap wordt verstoord door de noodzaak om naar de wc te gaan. Je seksuele relatie is verstoord omdat een erectie niet meer lukt of omdat de zaadlozing een pijnlijke zaak is.
Kortom dit zijn allemaal zaken die je wilt voorkomen.
Prostaat problemen vinden voor een deel hun oorzaak in een gebrek aan bepaalde mineralen, zoals zink, selenium. Dus er is in de meeste gevallen gemakkelijk iets aan te doen. Maar nog belangrijk is het voorkomen.
100 gr zink per dag, laat zelfs een vergrootte prostaat krimpen.
Selenium is essentieel voor het immuunsysteem en met name ter voorkoming van ontstekingen en kanker, maar ook als voeding voor de prostaat.
Lycopeen, wat tomaten hun rode kleur geeft verkleint de kans op kanker met meer dan 50 % wanneer het dagelijks gegeten wordt.
Deze producten zijn van groot belang voor een gezonde prostaat. Zelfs wanneer de prostaat al vergroot is, is omkering mogelijk.
Natuurlijk heeft Sunrider ook zijn producten voor dit onderdeel van het lichaam. Dagelijks, calli, voor een betere afvoer van afvalstoffen, Vitashake voor Energie en aanvullende mineralen, Quinary voor het voeden van de alle orgaansystemen zorgen ervoor dat het lichaam in goede conditie is om problemen te voorkomen.
Speciaal voor een gezonde prostaat heeft dr Chen, Mens Formula gemaakt waar onder andere de lycopeen, betacaroteen en Saw palmetto in zitten, allemaal kruiden waarvan aangetoond is dat ze versterkend werken voor de prostaat. De bijzondere combinatie die dr Chen gemaakt heeft werkt beter en krachtiger dan de kruiden apart. De samenstelling werkt anders en beter dan de stoffen apart.
Wil je meer lezen en advies over prostaat en prostaat problemen en hoe ze op te lossen dan is dit verslag/ cursus van iemand die het allemaal mee gemaakt heeft, van belang. Het zal je kijk op prostaat problemen radicaal veranderen.
“De Natuurlijke behandeling van prostaatproblemen “

Gekleurd Fruit en Groente voorkomt Diabetes

Anthocyanen  kleuren planten, fruit en groenten verschijnen, rood, paars, of blauw. Er zijn ongeveer 250 verschillende anthocyanen bekend. Ze komen overal in de plant voor, maar vooral in bloemen, vruchten en bladeren. Het geeft aan rode kool zijn specifieke paarsrode kleur. Anthocyanen zorgen voor de rode herfstkleuren vanbladeren.Je  vindt ze  in vele  soorten fruit en groente, zoals blauwe maïs en blauwe bessen, rode druiven, bosbessen, en aubergine! De Paars-gekleurde groente is altijd in het seizoen en kan  op veel verschillende en lekkere manieren bereid worden.


Een hoge bloedsuikerspiegel kan  bepaalde lichaamsdelen beschadigen,  op dezelfde manier  als vuile olie motor van een auto kapot maakt. Maar er is een nieuwe manier om schade van een hoge bloedsuikerspiegel te voorkomen.
Jekunt dit  doen door  paarse zoete aardappelen te eten. Donker fruit en groenten, zoals paars zoete aardappelen, zitten vol met anthocyanen. Onderzoeken  tonen aan dat deze krachtige antioxidanten interfereren met cel-schadelijke processen die worden veroorzaakt door een hoge bloedsuikerspiegel.
En natuurlijk kun je niet iedere dag zoete aardappels eten. Blauwe bessen zijn er  ook niet altijd. Maar er is wel altijd, Nuplus Bessen. Ook daarin zit volop blauwe bessen verwerkt en die kun je gemakkelijk elke dag als tussendoor  of onderdeel van je ontbijt nemen. Natuurlijk is niet alleen de blauwe bes daarvan gezond. Nuplus is het  ideale voedsel voor het de cellen die  daarmee optimaal functioneren, energie produceren en nieuwe cellen maken. Ook bevat Nuplus  voeding voor alle belangrijke organen, hart, lever, longen, milt, nieren en alvleesklier.
Anthocyanen( antioxidanten): versteviging voor het hart
Een Chronisch hoge bloedsuikerspiegel  leidt er toe dat  eiwitten zich binden met de suiker moleculen in het lichaam.  Dit is de eerste stap in een lange keten van reacties die uiteindelijk leidt tot verbindingen  welke als de oorzaak worden gezien voor een groot aantal ziektes zoals  diabetes en hart-en vaatziekten. Uit recente onderzoeken blijkt  dat , anthocyaan zoals die voorkomen in  paarse zoete aardappelen en andere genoemde groente en fruitsoorten,  een rem zet op dit glycatie proces  en de ziektevormende processen kunnen vertragen meer dan 50 procent.  Dit heeft tot de conclusie  geleid dat deze antioxidant nuttig kan zijn bij tegengaan van schade van een hoge bloedsuikerspiegel . Dus maak deze aardappels, en nog gemakkelijker, Nuplus Berry, deel van je dagelijkse voeding.
Het is een Kleurrijke bescherming
Hoe zit het met gele zoete aardappelen?  Ze zijn Lang niet zo krachtig. De schadelijke werden door de gele aardappes met  slechts 7 procent  verminderd, tegen 50%  met de paarse aardappels. Natuurlijk, is er meer onderzoek bij mensen nodig om te bevestigen  dat het eten van paarse zoete aardappelen  meetbare voordelen biedt mensen met een bloedsuiker problemen.  Echter tal van  onderzoeken tonen aan dat anthocyanen uit donkergekleurde voedingsmiddelen   het verouderingsproces helpen vertragen en het lichaam helpen beschermen tegen hart-en vaatziekten, cognitieve(hersenconditie) achteruitgang, en kanker.
Wist je dat? De antioxidanten( lycopeen, en andere heel krachtige antioxidant) in tomaten, krachtiger worden wanneer je ze kookt?!
Elke dag een Nuplus  Bessen met  Vitafruit en je behoefte aan  Antioxidanten is voor een groot deel gedekt!   Of zoete aardappels met …..

Meer over een gezonde balans: Acid Alkaline Diet Course